Een Bijzonder Kerstcadeau

Het is eerste Kerstdag 2021, zaterdag, en ik ben onderweg naar mijn bijzondere Kerstcadeau dit jaar. Ik ben gemotiveerd om het op te halen en rij snel naar het oude Wehkampgebouw aan de Meeuwenlaan in Zwolle. 

Daar is dit jaar, én deze Kerst, de locatie om een boostershot te halen; een derde, extra prik, tegen Covid-19, en dan in het bijzonder de omicron variant. In april en juli 2021 had ik al mijn eerste en tweede injectie gehaald tegen de delta variant, bij de IJsselhallen in Zwolle. Geen twijfel om hem te halen, geen problemen vooraf en ook geen bijwerkingen achteraf.

Toen ging het in beide gevallen om het vaccins van Pfizer/BionTech, nu kreeg ik een booster van Moderna. Ook hier direct zonder problemen aan de beurt en geen bijwerkingen achteraf. Er stond wel meer bewaking ditmaal, tot wel drie keer zoveel beveiligers. En dat is een teken aan de wand in deze moeilijke en uitzonderlijke tijden.

Zorgpersoneel wat overwerkt is, militairen die opgeroepen worden om prikken te kunnen zetten, en artsen en verpleegkundigen die aan de lopende band worden bedreigd met geweld. Het is te gek voor woorden dat we deze groep belasten, in plaats van ontlasten.

En terwijl ik ook mensen heb zien voordringen, ruim anderhalf uur te vroeg kwamen, en zelfs zonder geldige papieren of ingevulde gezondheidsverklaring kwamen, zag ik dat na het zetten van de prik het eveneens druk was bij de balie voor het Gele Boekje; het boekje wat moet worden ingevuld en gestempeld als je op vakantie wilt naar het buitenland.

Mensen waren op alle mogelijke manieren aan het voordringen om op tijd naar de wintersport te kunnen; zelfs prikken laten zetten in Duitsland om maar op tijd bij het wintersport hotel te kunnen zijn. 

Ondertussen had in België men de coronamaatregelen genegeerd bij ondermeer de bioscopen, zodat daar met Kerstmis tientallen besmette kinderen in ziekenhuizen aan kwamen. Ook de Sterkste Man Van België, een groot ontkenner van corona, overleed er aan de gevolgen van Covid-19 in het ziekenhuis.

Dat langdurige isolatie veel mensen opbreekt, is sociaal te verklaren. Dat mensen eigenwijs zijn en alles voor vakantie of vrije tijd doen, is ronduit belachelijk en gevaarlijk. Dat mensen Covid en de pandemie nog ontkennen en er een samenzwering inzien met allerlei waanideëen, dat zal niet lang meer duren. 

De verwachting is, dat mensen die niet ingeënt zijn, of geen boostershot gaan halen, de omicron golf van januari en februari niet levend zullen doorstaan. Tijdens de te verwachten golf en pieken zal de zorg overbelast raken, moet er waarschijnlijk triage worden toegepast en zullen er velen komen te overlijden door corona.

Hoé blij ik wel niet was gisteren, om mijn boostershot te gaan halen. Ik bedankte alle zorgmedewerkers waar ik mee in contact kwam en wenste hen -ondanks alles- tóch een fijne Kerstmis. En dat werd enorm gewaardeerd.

Corona zal niet overgaan voorlopig, en misschien wel helemaal niet meer. De injectie van nu zal wel een pil worden in de toekomst. En zij die niet willen deelnemen aan het bestrijden van de pandemie, zullen er uiteindelijk aan ten onder gaan. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen, en ook de kinderen, die te maken krijgen met deze verschrikkelijke pandemie. Mijn gedachten gaan ook uit naar alle zorgpersoneel en de vele vrijwilligers, die uitstekend werk verrichten onder de moeilijkste omstandigheden. 

Lastige patiënten zijn nooit leuk, maar vervelende ontkenners zijn ronduit saboteurs te noemen, die maatschappij-ontwrichtend werken. Wij gaan allemaal voor de boostershot hier in huis, en als het rond april weer nodig is, dan gaan we ook weer. Wij willen wél graag veilig en gezond leven en dit kunnen navertellen. Namens ons hier oprecht een hele fijne Kerstmis toegewenst.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta