Het is: .

Nederland Is Een Vrij Land

Nederland is een vrij land. We zijn een democratisch land van oorsprong. We kiezen ervoor om vrij te leven, met vrijheid van godsdienst, opvattingen, en geaardheid. Dat ligt in onze Grondwet vastgelegd. Hiervoor zijn ook twee Wereld Oorlogen gevoerd in ons land; om te kunnen leven in vrijheid. Waarom is dat dan recentelijk voor de zóveelste maal misgegaan, als een 14-jarige non-binaire in elkaar wordt geslagen om haar geaardheid?

Terwijl zij speelt in de gemeenschappelijke speeltuin, komt er een groepje jongens van 14 en 15 jaar op haar af. Eentje vraagt of zij een jongen of meisje is. Zij antwoord dat het niet uitmaakt en dat iedereen mag zijn wie men wil zijn. Daarop volgt een korte vuistslag en een gevecht, waarbij haar neus gebroken wordt en haar kaak beschadigd raakt. Nederland is woedend. Waarom?

Dit is zoveel méér dan slechts een gevecht tussen tieners op straat. Dit is een aanslag op onze Nederlandse vrijheid, die bij wet en Grondwet is geregeld. Dit is ook een aanslag op de openbare veiligheid op straat. Maar bovenal is dit een aanslag op de LBGHT gemeenschap en bij bijbehorende rechten van deze groep. Is dit opzettelijk veroorzaakte gevecht door de groep jongens een kwestie van hormonen? Puberen? Stoer doen? Of ligt er meer aan ten grondslag? Ligt de oorsprong van deze aanval in een slechte opvoeding door de ouders? Misschien een religieuze overtuiging? Crimineel gedrag?

Het feit dat dit voor de zoveelste keer in Nederland gebeurt, zegt ook iets over het onderwijs. Of wellicht gebrek hieraan op het gebied van lesstof. In Nederland hebben we een democratische samenleving, en in een samenleving leef je samen. Niemand wordt uitgesloten. En al helemaal niet wegens geaardheid. De eerste arrestatie heeft al plaatsgevonden en de politie verwacht binnenkort ook de overige jongens aan te kunnen houden. Met het meisje gaat het naar omstandigheden goed in het ziekenhuis.

Het is te hopen dat de daders niet wegkomen met een simpele boete; hier ligt een overduidelijk dieper sociaalmaatschappelijk probleem wat moet worden aangepakt. Naast een boete en een vergoeding voor letselschade, dienen de daders zich ook te melden bij bijvoorbeeld een landelijke LBGHT-vereniging om verplicht 240 uur mee te draaien in de organisatie en verplicht gesprekken aan te gaan met diverse mensen uit de LBGHT gemeenschap. Een flinke taakstraf die tevens een opvoedende en voorlichtende taak heeft.

Daarnaast zal het Nederlandse onderwijs moeten worden aangesproken om voor LBGHT een flink aantal lesuren beschikbaar te maken. Bedrijven doen al veel op dit gebied, maar ook hier is nog een inhaalslag te maken verder. En de ouders van deze knapen? Zij zijn en blijven verantwoordelijk, gezien de jonge leeftijd van deze daders. Naast de financiële gevolgen die zij moeten dragen, zal Bureau Jeugdzorg eens een diep onderzoek moeten doen in al die huishoudens, naar de mate van opvoeding en wat hier aan ten grondslag heeft gelegen. Dit moet worden uitgezocht.

Het kan in de toekomst voorkomen worden; als Nederland een sociaal puntensysteem gaat instellen voor elke burger. Bij overtredingen, wangedrag en criminaliteit, kan de sociale score worden gereduceerd. Goed burgergedrag resulteert in een hogere score. Bedrijven en instanties kunnen hier vervolgens mee aan de gang op het gebied van sollicitatie-kansen, hoogte van verzekeringspremies, vrijheid van reizen, enzovoorts. Nederland is een vrij land, en dat moet zo blijven. We wensen dit meisje veel beterschap, liefde en vooral ook een vrij leven toe.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta