Het is: .

Roy Orbison And Friends - A Black And White Night Live

ArtiestRoy Orbison And Friends
Titel'A Black And White Night Live'
Stijlrockabilly, rock, pop, rock & roll
Mediumcd
LabelVirgin, 1989
Tracks16
Speelduur57 minuten

'A Black & White Night' is een ingekorte versie van de liveshow die op 30 september 1987 in de Coconut Grove nachtclub van het Ambassador Hotel in Los Angeles wordt gegeven. Behalve het feit dat de zaal vól zit met grote Hollywood sterren, had Roy zijn voor de gelegenheid eigen samengestelde Coconut Grove Band meegebracht, bestaande uit grote namen, die stuk voor stuk ook fan van hem en zijn werk zijn. Namen als Bruce Springsteen, Tom Waits en Elvis Costello bijvoorbeeld, maar ook K.D. Lang, Jennifer Warnes en Bonnie Raitt zorgen voor de achtergrondzang. De overige bandleden bestaan uit de band die Elvis Presley tot aan zijn dood meenam op concerten.

Een bijzonder gelegenheidsconcert is het resultaat, slechts veertien maanden voor zijn eigen dood opgenomen en daarmee zo'n beetje zijn allerlaatste werk wat wordt uitgebracht. Speciaal voor cd ishet werk opnieuw geremastered voor het allerbeste geluid, en dat maakt dit album nog meer bijzonder. We openen op het album met 'Only The Lonely' wat een evergreen is.

Country invloeden zijn duidelijk hoorbaar in het nummer 'Dream Baby' en ook die stijl wordt tot in de puntjes beheerst door Orbison en gezelschap. Verderop komt het onsterfelijke 'Crying' voorbij, wat met ontzettend veel gevoel wordt gebracht. Het is en blijft een mooi nummer. Dan komt er onvervalste bluesrock af op de luisteraar met 'Mean Woman Blues'; een nummer wat minder bekend is wellicht, maar zéker onder de aandacht moet worden gebracht. Het publiek is het daar ook mee eens, zo horen we.

Lekkere en onvervalste rockabilly krijg je te horen bij 'Ooby Dooby' en dat blijkt nog steeds de pan uit te swingen. Hekkensluiters op dit live album zijn 'It's Over' en de grote hit 'Pretty Woman'. Zoals gezegd is dit slechts een gedeelte van het live concert wat is uitgebracht. Er zijn inmiddels wel bootlegs hier en daar opgedoken met de volledige concert registratie en die zijn goud waard.

Het valt achteraf gezien alleen maar meer bewondering te oogsten dat Roy Orbison zo voor zijn eigen dood een dergelijk live concert met veel vrienden heeft gedaan. De man was een trendsetter en had generaties lang successen met zijn vele muziek en grote aantallen albums die zijn en worden uitgebracht. Deze live registratie laat op een ontspannen manier nog eens enkele van die allergrootste hits voorbijkomen, maar ook de andere songs in de andere muzikale stijlen, die hij als geen ander beheerste. Een mooie laatste live registratie van één der Groten.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta