Het is 2003 en ik besluit om na 10 jaar gebruik mijn huidige tv te vervangen door een moderner exemplaar. De keuze valt al snel op de Philips 28PW6006, vanwege zijn 71 cm breedbeeld beeldbuis. Het zijn nog hele meubelstukken met diepte en een flink gewicht, maar dan heb je ook wat. Voor slechts 795 euro koop je namelijk héél wat televisie bij Philips. Het is een stereo model met ingebouwde speakers aan de zijkanten van het toestel, wat hem nog breder maakt.
Een eenvoudige aan-/uitknop, een ledlamp en de draadloze ontvanger maken de voorkant minimalistisch af. Geen opsmuk of veel knoppen; die zijn allemaal naar de afstandsbediening verhuist.
Om te beginnen is deze kijkkast zilverkleurig; een modeverschijnsel van die tijd. De 71 cm breedbeeld beeldbuis kent rechte hoeken en een vlak scherm, het summum op beeldbuisgebied en standaard bij de duurdere Matchline modellen. Bovenop de kast, aan de voorzijde, zit nog een combinatie druktoets, waarmee je handmatig kanalen en volume kan regelen, mocht je in de buurt staan van het toestel.
Achter de rechterspeaker zitten extra aansluitingen om snel een camcorder of hoofdtelefoon aan te sluiten. De achterzijde is een waar aansluitfeest, want Philips heeft naast 2 SCART-aansluitingen (de USB voorloper sinds de jaren '80)voor 2 externe apparaten ook aansluitingen voor een 5.1 speakerset en natuurlijk aansluitingen voor antenne en kabel.
Het geluid mag middelmatig worden genoemd; écht hard kan je de televisie niet meer zetten door Europese geluidsnormen aan apparatuur (gehoorbescherming), maar ook de kwaliteit ervan is middelmatig. Het is wel ruimschoots voldoende en je went er snel genoeg aan. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je het toestel en een 2e apparaat bedienen. Vaak was dit nog de videorecorder, en later natuurlijk de dvd-speler. Met alle aansluitmogelijkheden zoals extern scherm, kon je naast tv kijken ook schakelen naar het externe scherm, waar ik de personal computer op had aangesloten. Uiteraard stonden ook een videorecorder, dvd-speler en camcorder hierop allemaal tegelijkertijd aangesloten, net als de stereo installatie.
Deze televisie kon het allemaal aan met groot gemak en de beeldkwaliteit was haarscherp te noemen, met heldere kleuren. Ook de ondertiteling deed het goed. Één functie op de afstandsbediening was het omschakelen naar diverse beeldformaten, zodat je geen platgedrukt of uitgetrokken beeld kreeg bij de verschillende soorten media. Het beeld was altijd vullend, en zelfs een mogelijkheid om de ondertiteling iets omhoog te schuiven behoorde tot de vele functies van de televisie.
Inmiddels is het 2022. De televisie hebben we nog steeds, én hij wordt nog steeds dagelijks gebruikt, in de slaapkamer. Daar hebben we een blu-ray speler die speelfilms en tv-series op dvd voor ons afspeelt. En hij werkt nog als de eerste dag; het enige wat is vervangen is de originele afstandsbediening van destijds. Aan de tv zelf mankeert nog helemaal niets en hij doet zijn werk nog steeds na bijna 20 jaar.