Degelijk Geluid: Pulsar Bluetooth Pill Speakerbox

Het zijn de 2010's en door de opkomst van smartphones met bluetooth is het nu hip om het gebruik van je mobiele telefoon te vergroten met allerlei handige apparaten en apps. In Amerika komt het gehypte merk Beats met een geheimzinnige grote pil; het blijkt een losse speaker te zijn die je met je mobieltje van muziek en volume kunt voorzien.

De 'Pill' is een ronde kunststof buis met afgeronde uiteinden. De buis werkt als basversterker voor de ingebouwde speakers. Deze pilvormige speaker met versterker wordt via de USB-poort van stroom voorzien die een (telefoon-)accu die is ingebouwd vasthoudt en de speaker tot wel 6 uur vol van geluid kan voorzien. Via ingebouwde bluetooth is de speaker te koppelen met een mobiele smartphone en via muziekapps kan het geluid van je telefoon via de speaker worden afgespeeld. 

Dit alles werd voor de hoofdprijs te koop aangeboden, waarna handige fabrikanten er zo hun eigen draai aan gaven. Pulsar is zo'n budgetmerk, die een pilvormige draadloze speaker aanbood tegen betaalbare prijs. De functies zijn identiek aan die van de originele Beats speaker, alleen veel goedkoper in de kwaliteit, materialen en gebruikte onderdelen.

Toch is de speaker niet persé minder dan het origineel. Ook deze Pulsar kan tot 6 uur op een volle accu meegaan in de praktijk. Het geluid is echter niet zó hard in decibellen en zo zuiver in kwaliteit; hier wordt het prijsverschil merkbaar, maar iet voor de gewone gebruiker. Ook deze Pulsar is in de praktijk een prima party speaker voor een feestje binnenshuis of buiten in de (speel-)tuin.

Aan de achterzijde vinden we mooi ingebouwd de aansluitingen voor een micro SD-kaart (8 Gb maximaal), zodat je ook muziek via een eigen kaartje kan afspelen, waarbij de bediening op de speaker zit gemonteerd. Een aansluiting voor een hoofdtelefoon zit er ook op, net als een standaard USB-poort en een USB-B aansluiting om de accu op te laden.

Zoals gezegd zijn de functies identiek: je kunt via USB de accu (een goedkope mobiele telefoon accu zit er in verwerkt) opladen. De bluetooth werkt ook net zo goed, en de speaker gaat urenlang mee, ook als deze met hard volume wordt afgespeeld. De bekleding is van kunststof en een blauwe led geeft aan dat het appraat in gebruik is.

Je kunt ook via de speaker handsfree bellen en gebeld worden; een handige noviteit, maar niet echt praktisch. Het harde volume luistert wat plat en dof aan, maar voor een normaal volume is het geluid prima. Met voor slechts een kwart van de prijs van een originele Pill is deze Pulsar daarom een uitstekende aanschaf, goed voor jarenlang luisterplezier met een degelijk geluid en prima functies.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta