Het is: .

Het Nieuwe Geluid: JBL Go Bluetooth Speaker

Hoort een speaker in de categorie 'Media' ofwel mediaspelers? Jazeker!! Niet te verwarren met een Smart Speaker is een bluetooth speaker een universeel te verbinden draadloze speaker met ingebouwde batterij en bediening.  In dit geval praten we hier over de JBL Go bluetooth speaker.

Dit compacte kastje van slechts 3 x 7 x 8,5 cm bevat alles om het geluid van elke willekeurige bron met bluetoothverbinding te koppelen en te spelen. Die van ons is okergeel, maar er is een ware regenboog aan kleuren leverbaar. Het geheel is in een spatwaterdichte coating, met aan de voorzijde de speaker, die door een stevig gaaswerk wordt beschermd. Aan de linkerzijde een sleuf voor een bevestigingskoord of een sleutelhanger bijvoorbeeld, zodat je hem kunt bevestigen aan kleding, tas of andere zaken.

De rechterzijde kent een 3,5 mm jack aansluiting voor een hoofdtelefoon. Eronder een micro USB-b aansluiting om de ingebouwde batterij op te laden en daaronder een reset-knop om het apparaat terug te stellen naar de fabrieksinstellingen, mocht dit ooit nodig zijn. Het speakergaas aan de voorzijde heeft een mooie opdruk van het merk JBL. De naam zegt ook iets over de goede kwaliteit van dit product, en dat is het zeker. Bovenin het midden, achter het gaas, zit een led verborgen die blauw brandt als de accu wordt gebruikt of vol is tijdens het laden, en rood brandt als de accu leeg raakt of aan het opladen is. Het opladen gebeurt relatief snel in anderhalf uur tijd, en dan kun je 4,5 uur continue genieten van de speaker in de praktijk.

Bovenop de behuizing zit in de spatwaterdichte coating de bediening gedrukt. Zo heb je de aan/uit knop, de bluetooth verbindingsknop, geluid zacht, geluid harder, en de pauzeknop, die tevens functie doet om de telefoon op te nemen, als de speaker met een mobieltje is verbonden. Het verbinden gaat eenvoudig en snel: je zet de audiobron zoals bijvoorbeeld een computer, televisie, mp3 speler of mobiele telefoon met bluetooth in de verbindingsstand, je drukt op de speaker op de bluetooth verbindingsknop en binnen enkele seconden hebben beide apparaten elkaar gevonden.

Dan het geluid. Natuurlijk weten we alles van compressietechnieken in moderne digitale audio, en ook bij deze speaker is dat niet anders in de elektronica die is toegepast. Maar het is wél JBL kwaliteit, dus het zorgt voor een ontzettend zuiver en vol geluid in de praktijk. Ook qua volume kan de speaker behoorlijk hard worden gezet, zonder dat het geluid hoorbaar vervormt. Een groot pluspunt. In de praktijk blijkt het compacte formaat eveneens een pluspunt, de speaker is zonder enig probleem zowel los als vast te plaatsen en zelfs tijdens ritten blijft het geheel rotsvast.

Al met al is de JBL Go (die inmiddels aan zijn 4e generatie toe is) een geweldig apparaat in de praktijk. Het geluid is zuiver en doet groter aan dan de afmetingen van het speakertje. Hoge maar ook lage bastonen zijn helder en mooi. Het verbinden met diverse bluetooth apparaten is een fluitje van een cent. De accu blijft nu, na zelfs 4 jaar dagelijks gebruik, nog steeds lang voldoen in de praktijk. Natuurlijk, we praten over digitaal geluid, en compacte afmetingen, maar zelfs met moderne compressietechnieken krijg je een geweldige geluidservaring in de praktijk. 9/10

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta