Vixy - The Przewalski Medley

stijl: pop, ska, rock
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Het uit Rotterdam afkomstige octet 'Vixy' heeft recentelijk hun eerste studioalbum getiteld 'The Przewalski Medley' op een opvallend creatieve manier uitgebracht. Een cd, voorzien van eigen cartoons en in een mooi bedrukt blik toont direkt al dat we hier te maken hebben met een zeer creatieve groep artiesten. Ook vinden we keurig een informatieboekje met daarin een korte biografie van het achttal.

Jens (zang, gitaar), Jan (toetsen, zang), Erik (gitaar, zang), Joost (basgitaar), Stefan (drums, percussie), Johan (trompet), Coen (trompet) en Dick (saxofoon) zijn de studio ingegaan en presenteren 11 nummers in een lekkere mix van pop, rock en vooral ook ska, aangevuld met wat muzikale experimentjes. Het resultaat is dit vrolijke, zomers en onbezorgd klinkende album 'The Przewalski Medley'. Je merkt gewoon dat de heren er zin in hebben. Opener 'Rid My Lover' is een solide nummer, in de trend van bijvoorbeeld Amsterdam Klezmer Band.

Het ritme ligt lager dan gemiddeld en de ska invloeden zijn merkbaar verwerkt. Het tweede nummer, getiteld 'Wiser', heeft een lekker electropop intro, maar schakelt dan ineens over in een lekkere skasong. Dergelijke songs zijn zodanig goed uitgewerkt, dat je kunt spreken van 'rijke' muziek; een breed instrumentarium waarbij de muziek goed is uitgebalanceerd. 'Flower Curtains' heeft een lekkere 8-bit sound, waarbij het nummer ook overgaat naar een stevig popnummer met rockinvloeden, het is alsof Gruppo Sportivo terug is van weggeweest.

En dat mag zeker als compliment worden beschouwd. 'Carwash' en 'Don't You Worry' hebben een hoger tempo en ook hier hoor je weer hoe goed het album is gemixed in de studio, alle instrumenten komen aan bod, maar ook in de dynamiek zijn de verschillen mooi hoorbaar. Ska blijft natuurlijk ook gewoon lekker om naar te luisteren, én de voetjes willen dan ook wel bewegen.

Halverwege het album zijn we aangekomen bij 'Kinky Nights' en gaat over de liefde. 'Josephine' begint regenachtig (letterlijk) maar dat verdwijnt snel als het nummer overgaat in een dromerige mix van pop en ska, met semi-melige teksten. En ook in 'Out Of Control' wordt weer met wat electropop geëxperimenteerd bij een lekker skanummer wat, samen met rechttoe rechtaan teksten een prima resultaat geeft. Het volgende nummer'Electric Girl' is een lichte popsong, gevolgd door het tweede nummer met een meisjesnaam; 'Alicia' klinkt relaxed en de steeldrums komen geheel tot hun recht.

De laatste track op 'The Przewalski Medley' heet ' Out' toont nogmaals de creativiteit van de bandleden. Het komplete album is door de heren zelf geschreven, gemixed en geproduceerd en het resultaat is een prachtig album barstensvol kwaliteit in een originele verpakking. Vixy treedt ook live op; controleer de website voor de locaties.

aantal tracks: 11
speelduur: 41:37 minuten

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta