Het is: .

M.O.C.T. - Look At The Time

stijl: blues, soul
wat: cd
label/eigen beheer: Cool Buzz

'Look At The Time' heet het debuutalbum van M.O.C.T., ofwel Man Of Considerable Taste en hierachter schuilen niet de allerminste namen, integendeel. Pieter van der Pluijm (zang en harmonica), Sander Kooiman (gitaar), Jules van Brakel (bas) en Joost Tazelaar (drums) hebben de krachten gebundeld voor een verzamelaar waar je u tegen zegt. Maar wacht: Pieter is natuurlijk "Big Pete" die we nog kennen van The Strikes en Sander Kooiman is die andere hoofdrolspeler en komt bij Drippin' Honey vandaan. Natuurlijk hebben zij in het recente verleden in een enigszins andere bezetting onder de naam The Backbones ook al van zich laten horen en speelt men blues onvervalst en zoals het hoort; puur en met gevoel. Het zal dan ook niemand verbazen dat deze grootheden van eigen bodem nogmaals zijn samengekomen en ditmaal dus onder de naam M.O.C.T. We kunnen hier een hele waslijst ophangen met hun behaalde successen en (inter-)nationale shows uit het verleden, maar we concentreren ons even op dit album, wat tien van de meest zuivere bluesnummers, soulvolle songs en ritmische riffs kent die je je kunt voorstellen.

Het viertal speelt puur, eenvoudig, helder en met gevoelige diepgang waar je de kriebels van krijgt. Zo ook van 'Look At The Time', waarop we ook een aantal lekkere coversongs tegenkomen en waarop niemand minder dan Alex Schultz is gestrikt als gastspeler in het laatste nummer op het album. Het vlamt van het talent, en dat hoor je direct. Het voelt niet aan als een studio album, maar ademt geheel de sfeer uit van een liveshow met een warm, gevoelig en dynamisch geluid. De titeltrack is een lekkere opwarmer en in 'Boogie Disease' worden we direct op de harmonica getrakteerd, zoals je dat alleen in blues kan horen. Rauw geluid. Geweldig. 'Live To See The Day' klinkt haast als een 70's soundtrack uit een film van 'Shaft' die is voorzien van tekst; de wisselwerking van de instrumenten onderling en vooral ook de subtiliteit waarmee wordt gespeeld is ronduit fantastisch. 'I Love You More Than You'll Ever Know' ademt de sfeer uit van een nachtsessie. Het slow tempo en de blueszang doen het nummer geheel tot zijn recht komen. Een ander nummer wat er uit springt is 'Pressure'. Ook hier heb je weer dat pure bluesgevoel met een subtiel ruw randje wat het nummer zo aantrekkelijk maakt. 'Best Girl' vlamt nog even in de hoogste versnelling en is niets meer of minder dan een swingend en uptempo bluesrock nummer.

We zeiden het al, kippenvel. Mag je met zoveel talent eigenlijk nog wel spreken van de term "debuutalbum"? Ja, onder deze naam als M.O.C.T. natuurlijk wel maar verder in het geheel natuurlijk niet, daarvoor hebben de heren allang hun muzikale sporen verdiend. Het album is breed opgezet in stijl en tempo en zal iedereen zéker aanspreken, voor de liefhebbers is het een album om je vingers bij af te likken. 'Look At The Time' werd in Nashville gemixt door Prince engineer David Z. en gemastered in Minneapolis door Greg Reierson, bekend van o.a. Johnny Lang en The Cure. Het is verschenen op het bekende Cool Buzz label en ligt inmiddels in de winkels. In één woord: hot!

aantal tracks: 10
speelduur: 38:12 minuten

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta