Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture

stijl: speedrock, punkrock
wat: cd
label/eigen beheer: Suburban Records

Peter Pan Speedrock behoeft eigenlijk geen enige introductie. Peter, Bart en Bart timmeren al ruim 10 jaar zeer succesvol aan de weg, hebben inmiddels 7 albums op hun naam en al ruim 1250 optredens met volle zalen achter de rug, met als vaste basis Eindhoven (Rockcity!). Rock met ballen dus en ook deze keer werd het album opgenomen in de studio van de Zweedse Tomas Skogsberg. Maar goed, voor diegenen met een sociale fobie of pleinvrees dan alsnog een korte introductie.

Peter van Elderen (guitaar, zang), Bart Geevers (bas, 2e zang) en Bart Nederhand (drums) brachten in 1997 hun eerste album 'Peter Pan' uit. Nederland was direct wakker door het rauwe, ruige spel van snoeihard gitaarwerk, vette drums en strak overgemoduleerd zangwerk. De fanbasis van de band was dan ook direct gelegd. Een jaar later kwam 'Rocketfuel' al uit en de optredens trokken dan ook het vele publiek, wat afkwam op dit (voor het gehoor) zo voor Nederland frisse geluid. Iets wat we sinds de hoogtijdagen van de -in vergelijking- ozo brave Golden Earring niet meer hadden meegemaakt.

Peter Pan Speedrock heeft een eigen geluid, en wat voor geluid! Ook op 'Pursuit Until Capture' kunnen we weer barstensveel genieten van een dertiental korte en harde ruige songs met heldere, rechttoe-rechtaan teksten. Het hele album is energiek en uptempo en zorgt voor een algemeen feestende stemming. Opener 'Speedfreak Blitzkrieg' start meteen goed rhytmisch, al vinden wij toch dat 'Hangin' With The Wrong Crowd' het zo typerende bandgeluid wat meer benadrukt. 'Evil Sweet Thing' zou zo uit een computer-racegame kunnen komen. De hele cd is overigens geluidstechnisch erg goed gemixed, iets wat wij graag horen, zeker op zo'n dynamisch album.

Ook nummers als 'Bottle-O-Dope' en 'Cool-School Drop-Out' zeggen genoeg. Het fijne aan de songteksten is dat je ze ook binnen de kortste keren uit het hoofd kent; de songs blijven hangen en de cd staat op repeat. 'S.O.B.S.O.S.' is regelrechte punkrock, kort, hard en krachtig. De gelijknamige titelsong begint erg mooi en rustig met een lang instumentaal intro, om daarna vol los te barsten. Die variatie is erg aangenaam om te horen. 'Heatseeker', 'Dopefiend' en'Sick Boy' sluiten tenslotte snoeihard af.

Al met al levert de band weer een subliem werk af, hadden we wat anders verwacht? De heren zijn uitmuntend op elkaar ingespeeld, hebben blijkbaar een haast perfekt uitgewerkte dynamiek in hun spel en ook qua teksten is het raak. De liveshows zijn altijd spectaculair te noemen. Niet twijfelen, gewoon kopen en aan je verzameling toevoegen, is ons advies.

aantal tracks: 13
speelduur: 32:44 minuten

Meer informatie vind je op de homepage van Peter Pan Speedrock.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta