Edwin Pennock - Living Free

stijl: jazz, pop, soul
wat: cd
label/eigen beheer: Emphasia Music

Na vier jaar keert Edwin Pennock terug met een nieuw album getiteld 'Living Free', wat al de nodige aandacht heeft gekregen. Deze Engels-Nederlandse George Michael heeft maar liefst twaalf nieuwe songs geschreven en deze samen met zijn vaste liveband opgenomen in Nederland. De cd staat bol van prachtige, warme jazz, funk en soulsongs. Het is voor de wat oudere luisteraars bijna een reis terug in de tijd, want de nummers en vooral hier en daar ook de zang van Edwin doet ontzettend veel denken aan George Michael's post-Wham tijdperk. Het allereerste nummer 'Living Free' is al door Amnesty ingelijfd als officiële song.

Over binnenkomer gesproken; dan moét je over een enorme bak talent beschikken. Ook het heerlijk relaxte 'Within This Man' doet je als luisteraar achterover leunen met een ontspannen gevoel. Deze muziek is puur genieten. Het is dan ook een rijk geluid met een groot instrumentarium wat de oren streelt. 'The Next Time I'm In Love' gaat over liefdesverdriet en hoe je jezelf erdoorheen sleept. Heel wat speelser gaat het eraan toe in 'Wrap Me Up', want zowel qua ritme als inhoudelijk is verliefd worden bij de eerste blik iets wat de harten sneller doet kloppen. Ook 'Undefined' is ondergedompeld in emotie. Hoe zou dit geklonken hebben als wijlen Barry White dit had gezongen? Hoe dan ook, het zit barstensvol gevoel en dat hoor je, dat merk je. En dan is daar nog het babyslaapliedje 'Tiny Man' vol warmte. Mooier kan haast niet. Hekkensluiter is 'Rejoyce In Harmony' en handelt over het stoppen van haat tegenover elkaar.

Het veelbezongen thema van "love, not hate" boet ook hier niets aan kracht in. 'Living Free' is een geweldig album geworden. Het geluid is warm en de klanken vertrouwd. Hans Eijkenaar heeft het geheel uitmuntend gemixt en gemastered. De eerste radio interviews staan ook al op de agenda van Edwin naast het feit dat zijn titelsong ook nog eens door Amnesty International is geadopteerd als officiële song voor die organisatie. Dat is een grote prestatie in korte tijd. De nummers zijn stuk voor stuk spot on, hebben ziel, diepgang en zijn aangenaam breed uitgevoerd voor een groot publiek. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het grote publiek Edwin Pennock leert kennen. Grote klasse.

aantal tracks: 12
speelduur: 44:25 minuten

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta