Het is: .

Peter Pan Speedrock - We Want Blood!

stijl: speedrock, punkrock
wat: cd
label/eigen beheer: Suburban Records

Het is alweer drie jaar geleden sinds we iets van Peter Pan Speedrock op album hebben gehoord. Maar ze zijn terug, en hoé! Peter, Bart en Bartmann hebben sinds die tijd internationaal enorm veel optredens gedaan en ondertussen keihard gewerkt aan hun nieuwe album getiteld 'We Want Blood'. De speedrockband verrast vriend en vijand met maar liefst dertien gloednieuwe tracks, waarvan het zesde nummer 'Cranck Up The Everything' met bijbehorende videoclip al een tijdlang goed scoort in de diverse hitlijsten. De bandleden vonden de rock & roll scene wat soft geworden en besloten daar middels dit album eens flink wat aan te doen. En dat is ze gelukt: 'We Want Blood' staat weer bol van de knallende en vlammende snoeiharde rocksongs, inclusief een cover van Seatsniffes' 'It's About You'.

Afgelopen juli hebben ze hun 1500e(!) show gespeeld en met het nieuwe album op zak zijn er alweer volop boekingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië en Finland. Voeg daar voor 2011 ook Japan en China bij voor het driekoppige rock & rollmonster wat Peter Pan Speedrock heet. De gelijknamige titeltrack slaat je meteen om de oren qua dynamiek en tempo; de mannen willen bloed zien! Het kan blijkbaar altijd nog ruiger, strakker en harder, want we hebben hier wél te maken met Peter Pan Speedrock. Ook een titel als 'Sofullasit' liegt er niet om. Lekker los gaan op het allerhoogste tempo. De Wall Of Sound is bijzonder rijk en van grote kwaliteit. Zei er iemand "wall of death"? Ook 'One-Woman Man' is behoorlijk uptempo. Wát een feestmuziek: whisky erbij en je hebt de tijd van je leven.

'Crank Up The Everything' is wel het visitekaartje van het album. Mán! Wat is dat godskolere hard en snel! Geweldig gewoon. 'Breaking Down' varieert nog enigszins in tempo, maar het is het bekende geluid wat we van ze gewend zijn. Recht in je smoel. En zo hoort het ook. Peter Pan Speedrock is weer kei-hard terug in de hardrockscene. Alle nummers zijn stuk voor stuk ziedend hard en vol dynamiek; ook de teksten liegen er weer niet om. Het is het wachten meer dan waard geweest. Het trio zet overduidelijk weer eens een Nederlands stempel op de internationale speedrock/punkrock scene. 'We Want Blood' is een dijk van een album, voor de gevorderde rocker. De laatste titeltrack 'Hell Is Where It's At' omschrijft de ervaring aardig.

Get ready to bleed! Want Peter Pan Speedrock wil bloed!

aantal tracks: 13
speelduur: 33:48 minuten

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta