Een Dozijn Vragen Aan: Jelle Schrooten Van Face Tomorrow

Hoe gaat het met je?
Het gaat redelijk goed met me. M'n vader is vorige maand overleden. Hij had kanker en was al een lange tijd erg ziek en had veel pijn geleden. Dus met de verwerking ervan ben ik flink bezig. Moeilijke tijden dus. Voor de rest gaat het wel ok.

Naast wat je al doet, welke instrumenten speel je allemaal?
Mijn eigenlijke instrument was al jaren drums, ik speel ook wat gitaar en piano. Voor de rest een beetje kazoo,mondharmonica, en ik maak soms wat klanken met de viool en trompet. En ik kan ook een beetje bassen, maar dat is allemaal niet van een aantoonbaar niveau. Maar ik ben wel een instrumenten liefhebber.

Hoé belangrijk is optreden voor jou?
Optreden voor mij is heel erg belangrijk. En niet alleen het spelen maar ook het er naar toe gaan en het verblijf en de mensen die je er ontmoet en alles. Het zijn vaak de mooiste momenten uit m'n leven kan ik wel zeggen, maar toch ook wel de meest confronterende.

Wat is qua lokatie om op te treden nog een grote wens?
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet echt meer wensen heb. De wensen die ik had qua lokatie zijn uitgekomen (Lowlands, Melkweg, Paradiso, Willem 2, New York USA enzo.) en nog heel veel meer extra. Dus dan laat ik maar de ruimte voor andermans wensen, want er is niks vetters dan dat je wensen uitkomen.

Wat zijn voor jou persoonlijk de definities van 'geloof', 'hoop' en 'liefde'?
Geloof, dat je blijft geloven in de goeie dingen van het leven en in jezelf.
Hoop, zonder hoop geen ontwikkeling.
Liefde, onverklaarbare positieve gevoelens, moeilijk in woorden uit te drukken.

Open-Air of Overdekt optreden, wat doe je liever?
Ik ben een erg groot liefhebber van de afwisseling tussen deze twee.

Wat vind je jouw beste werk tot nu toe?
Dat wisselt heel erg, de ene keer het ene nummer de andere keer een andere. Ik ben nogal kritisch naar mezelf toe dus ik denk dat het beste werk nog moet komen, maar dat zal ik wel blijven zeggen hoop ik.

Wie zijn jouw 'inspirators' op muziekgebied?
Mijn favorite zijn Tool, Radiohead, Sunnyday Realestate, a Perfect Circle, Primus, Pulse Ultra, Van Morrison, Tracy Chapman, Dredg, Cave-in, Meshugga, Isis, Björk, Nine Inch Nails, dj Shadow, Pearl Jam, Dinosour jr. Deftones, Muse, Incubus, Apex Theory  en nog wel heel veel meer.

Als je geen artiest was, wat zou je dan nu zijn geweest?
Iets in de verzorging. Ben van beroep groepsleider van een kinderopvang en dat vond ik altijd erg leuk. Maar zou ook graag korte films willen kunnen maken of animaties of zo.

Met wié zou je nog weleens samen willen optreden?
Met één van de inspiratie bands hierboven.

Wat is jouw 'Boodschap' aan de wereld?
Blijf nadenken.

Wil je ons nog iets vragen? (We publiceren het antwoord met ons interview).
Wat is jullie motivatie? Wij zijn enorme liefhebbers van Nederlandse bands en willen graag de mens achter de optredens wat beter leren kennen en begrijpen en dat via onze sites aan de rest van de wereld meegeven.
 


Face Tomorrow: www.facetomorrow.net 

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta