Een Dozijn Vragen Aan: Onno Kortland Van Stuurbaard Bakkebaard

Hoe gaat het met je?
Om Daniel L. te citeren; "Ut giet zoa's ut giet".

Als je moest kiezen: kunst of computerspelletjes?
Die twee komen dicht bij elkaar in de buurt tegenwoordig. Voor beide geldt dat ik er niet voldoende geduld voor heb en dat ik me maar voor een heel klein gebiedje van elk kan interesseren.

Hoe belangrijk is optreden voor jou?
Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik er iedere dag mee bezig ben. Maar om te zeggen "Ik kan niet zonder", vind ik ook weer zo overdreven. Zonder zou ik wel een stuk minder goed gehumeurd zijn, denk ik.

Wat zijn voor jou persoonlijk de definities van 'geloof', 'hoop' en 'liefde'?
Geloof; Geloven in jezelf maakt het leven een stuk makkelijker.
Hoop; Wie te vaak moet hopen, gelooft niet genoeg in zichzelf.
Liefde; Liefde is mooi. Maar alle mooie dingen kennen ook een keerzijde.

Wat heb je als lunch gegeten?
Ik moet nog lunchen. 4 boterhammen met kaas en tomaat, 2 met salami en 3 met pindakaas. Een gezellige lunch is het halve werk.

Favoriete top 3 locaties om op te treden:
De mensen die er werken maken een lokatie favoriet. We worden eigenlijk altijd goed ontvangen en het is ons niet gewoon om over de inhoud van de koelkast te gaan zeuren als er iets niet aan klopt. Maar het geeft iets extra's als je voelt dat je welkom bent. Ik vind het mooi als mensen met minimale middelen een goeie sfeer weten te scheppen. Dat kan dus op een bepaalde lokatie een volgende keer weer anders zijn dan de vorige keer.

Wanneer was je laatste 'echte' vakantie?
Ik ben graag thuis, daar heb ik altijd dingen te doen. Deze zomer zijn we wel weggeweest. Het was maar een week, maar wel echt.

Wat is je ultieme 'goed gevoel' lied?
Na een goed optreden draaien we in de bus 'Rockcity' van PPSR. Serve loud, and cold beer! We hoeven zelf bijna nooit te rijden dus kunnen we een feestje bouwen. Dit nummer geeft dan een goed gevoel omdat we op dat moment weer richting Rockcity rijden.

Wie zou je naar de gevangenis willen sturen?
Zonder te betalen?

Als je geen artiest was, wat zou je dan zijn geweest?
Stom. Maar wel vaker thuis.

Jouw 'boodschap' aan de wereld:
Ik denk niet dat mijn boodschap van invloed is op de situatie in de wereld. Wel vind ik dat er zoveel negativiteit heerst dat ik soms bijna niet meer durf te lachen. Dat is best ernstig.

Wil je ons nog iets vragen? (we publiceren ons antwoord met dit interview)
Mag ik nog een boterham?
Wit of bruin?


Stuurbaard Bakkebaard: www.stuurbaardbakkebaard.nl

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta