Een Dozijn Vragen Aan: Gilberto Van Hij & Hullie

Gefeliciteerd met het behalen van de finale van de Dommelsch Clash Of The Coverbands. Hoe was de ervaring voor jullie?
Hij & Hullie heeft the Clash als uitermate prachtig beschouwd….. De doelstellingen die we wilden halen zijn binnen een jaar bereikt, het plezier in het spelen is gebleven en de contacten met fans en mede Clash-genoten heeft het tot een geweldig jaar gemaakt met ervaringen waar we nog heel lang van kunnen na genieten…!!!!

De weg naar de finale was lang en het competitie-niveau was zeer hoog. Raakt dat jullie zelfvertrouwen weleens?
Het deelnemen aan een “wedstrijd” kan tot gevolg hebben dat je uitgeschakeld wordt, dat weet je vooraf. Dat is de spanning die het iedere keer weer met zich mee brengt, gaan we het halen of is dit het eind station. Het mooie van de opzet van The Clash is dat wanneer je een ronde verder komt, de zalen nog groter en nog mooier worden. Dat zette ons als band aan om er nog harder tegen aan te gaan….

Waarom zijn jullie een coverband?
Het leuke van coveren is dat je uit een reeks van hele goede bekende nummers de allerbeste kunt kiezen. Deze een kleine eigen draai mee kunt geven en je hebt een feest van (h)erkenning……

Hoe is jullie contact met de fanbase?
Geweldig, we hadden nooit durven dromen dat wij in zo’n korte tijd zoveel fans op de been konden krijgen om ons in alle uithoeken van Nederland te volgen. Wij zijn mede hun ontzettend dankbaar voor wat zij het afgelopen jaar voor ons hebben gedaan…

Wat zijn jullie verwachtingen als band? Waar zien jullie jezelf over 5 jaar?
Geweldige, gezellige optredens door het land. Kijken of we het ultieme van de Vechtsebanen met zo’n 5000 man nog eens kunnen evenaren… dat is voor ons toch wel super geweest. Willen we dat nog eens bereiken hebben we de komende 5 jaar nog heel wat werk te verrichten en weten we wat ons te doen staat…!!!!

Hoé belangrijk is optreden voor jullie?
Ieder optreden is voor ons van belang. Het publiek verwennen met de door ons gespeelde nummers, zorgen dat zij met een perfect gevoel het feest verlaten. Wanneer het publiek tevreden is geweest zijn wij dat ook…!!!!!

Wat zijn voor jullie de persoonlijke definities van 'geloof', 'hoop' en 'liefde'?
Geloof doet leven, hoop doet leven & zonder liefde valt er weinig te leven……

Met wie zouden jullie nog weleens willen optreden?
Dat zijn er vele, maar om als Hij & Hullie 1 maal een groots Nederlands/buitenlands solo artiest te begeleiden zou geweldig zijn……

Kunnen we in de toekomst ook eigen nummers van jullie verwachten?
Onder de naam Hij & Hullie zal geen eigen werk verschijnen, maar die ambitie is er bij sommige bandleden zeker…. We zullen elkaar dan ook alle vrijheid en steun geven waar nodig om als zich als individu zover mogelijk te laten stijgen met het verwezelijke van zijn/haar droom.

Wat is er in jullie backstage-koelkastje te vinden?
een vleugje bier, fris, maar vooral eten….!!!!!

Wat is jullie 'boodschap' aan de wereld?
Begin de dag met een dansje en pak vooral dat aller kleinste kansje

Willen jullie ons nog iets vragen? (Het antwoord publiceren we met het interview).
Lowlands,………. Are you ready for us…….??????????? Let's get ready... to ruuuuuummmmbbbllleeeeeee!!!!!


Hij & Hullie: www.hijenhullie.com

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta