Een Dozijn Vragen Aan: Mickael Boshuijer Van Mala Vita

Hoe gaat het met je?
Prima! We treden iedere week een paar keer op, we zijn bezig met de voorbereidingen voor cd-opnames en het zomerse weer geeft me veel inspiratie.

Naast wat je al doet, welke instrumenten speel je allemaal?
Ik concentreer me vooral op zang en gitaar (elektrisch en akoustisch), want dat is nu eenmaal wat ik doe en waar ik verder in wil groeien. Verder ga ik wel eens aan de slag met wat apparaten om thuis opnames te maken of om ideeen op te doen.

Hoé belangrijk is optreden voor jou?
Erg belangrijk! Het is natuurlijk het leukste onderdeel van het muzikantenbestaan. Als de ene show is geweest, kijk ik alweer uit naar de volgende. Ik voel me er heel prettig bij. Als we anderhalf uur spelen, lijkt het achteraf altijd een kwartier te hebben geduurd. Ook als we niet spelen ben ik er in mijn hoofd altijd veel mee bezig.

Wat is qua lokatie om op te treden nog een grote wens?
Een specifieke lokatie kan ik niet noemen. Ik vond Lowlands altijd het leukste festival en daar hebben we nu twee keer gespeeld, dus dat doel is wel bereikt. Nou ja...het colosseum in Rome misschien. Dat lijkt me wel wat. Het liefste ga ik dus naar het buitenland. Een langdurige tour door Zuid en Oost-Europa is op dit moment denk ik mijn grootste wens.

Wat zijn voor jou persoonlijk de definities van 'geloof', 'hoop' en 'liefde'?
Wat een vraag!! Het zijn alledrie illusies. En illusies zijn belangrijk. Je moet jezelf voor de gek houden om te kunnen leven.

Open-Air of Overdekt optreden, wat doe je liever?
Als we de hele zomer op buitenfestivals hebben gestaan, verlang ik naar de zalen. Als je de hele winter binnen staat, wil ik weer naar buiten.

Wat vind je jouw beste werk tot nu toe?
De opnames die we hebben gemaakt voor het programma 2 meter sessies op Kink FM. Voor mij heeft dat verrassend en verfrissend uitgepakt. We bleken in staat onze oude nummers op een nieuwe manier te spelen. Ik kan er nog steeds naar luisteren, zonder dat het verveelt.

Wie zijn jouw 'inspirators' op muziekgebied?
Er zijn natuurlijk grootheden als Vinicio Capossela, Manu Chao, Goran Bregovic en Gogol Bordello. Maar meestal raak ik meer geinspireerd door mede-bandleden. Samen spelen en veel praten over muziek, brengt mij op de meeste ideeen.

Als je geen artiest was, wat zou je dan nu zijn geweest?
Ongelukkig. Dit is wat ik op dit moment wil doen. Ik heb ook veel journalistiek schrijfwerk gedaan en dat zal ik ook altijd blijven doen, maar ik hoef me niet op een ding vast te pinnen.

Met wié zou je nog weleens samen willen optreden?
Lhasa de Sela. Ik vind haar stem en composities echt fantastisch. Volgens mij zou haar dromerige geluid en onze energie een bijzondere combinatie kunnen opleveren.

Wat is jouw 'Boodschap' aan de wereld?
De bal is een essentieel onderdeel van het spel....(Johan Cruijf)

Wil je ons nog iets vragen? (We publiceren het antwoord met ons interview).
Alles goed?....nee, sorry. Ik zou 't even niet weten. Met ons is alles uitstekend, dank je.
 


Mala Vita: www.malavita.net

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta