Een Dozijn Vragen Aan: Blaxtar

Hoe gaat het met je?
Erg goed, dank je wel. Hoe gaat het met jou? Met mij gaat het ook uitstekend, dank je.

Gefeliciteerd met het winnen van de Essent Award; hoé belangrijk is deze prijs voor je?
Hmmm, hoe belangrijk deze prijs voor me is moet nog blijken. In principe reken je natuurlijk niet op dergelijke prijzen, het zijn hele fijne kadootjes, en op die manier waardeer ik ze ook. Het woord 'winnen' is ook niet echt van toepassing, het is meer iets dat je gegund wordt door een groepje invloedrijke mensen, en daar kun je alleen maar dankbaar voor zijn.

Je treedt ook op Lowlands op dit jaar, ben je zenuwachtig daarvoor?
Nee, ik ben eigenlijk nooit meer 'zenuwachtig' voor een show, maar ik voel wel die gezonde spanning die je hebt wanneer je iets groots wilt neerzetten. Bij dergelijke shows ben je enkele weken van te voren al bezig te bedenken, zelfs te visualiseren, hoe de show eruit gaat zien, hoe het publiek gaat reageren bij welke track, hoe je opkomt, hoe je af gaat (soms ook figuurlijk, maar daar hoop je niet op).

Wat gebruik je als gangbaar vervoermiddel, hoe vervoer je je naar de optredens toe?
We rijden normaal in de Honda van mijn tourmanager naar optredens toe. Zij zal er echter niet zijn in verband met een welverdiende vakantie in het Midden Oosten, dus het wordt hoogst waarschijnlijk een Volkwagen Passat van een goede vriendin van me.

Moet je je ook (mentaal) voorbereiden voordat je optreedt?
Ja, natuurlijk. En dan kom ik eigenlijk terug op het antwoord van vraag 3. De hele samenstelling van de show, vanaf het eerste moment dat je begint te 'dagdromen' over hoe het eruit moet zien behoort tot de mentale voorbereiding. De praktische voorbereiding is een direct gevolg van hoe je je show hebt ingebeeld.

Waar zou je nog eens erg graag willen optreden?
Ik stond al eens in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Jay Z, daar zou ik nog wel eens een show willen doen, maar dan uitgebreider. Een concert in Paradiso lijkt me ook erg leuk om te doen. Verder zijn er nog enkele spots in Amsterdam waar ik wel zou willen optreden, maar dat hou ik liever voor me, zodat wanneer het gebeurt de verrassing intact blijft.

Wat wil je bereiken met je muziek, en hoe wil je dat bereiken?
Ik wil bereiken dat mijn label, RAEN MUSIC (spreek uit: rainmusic), een verzameling heldere, inhoudsvolle artiesten uitbrengt en managed, die allen gemeen hebben dat ze live een verwoestende indruk maken. Dat is wat ik momenteel mis in de muziek, niet eens zozeer alleen binnen hiphop, maar over de hele linie. Er is geen scheiding tussen dichtkunst, liiteratuur en hiphop. Dat is enkel aangebracht door mensen omdat dat de categorien duidelijker worden. Ik zou die scheiding graag zien verdwijnen.

Herken je al de nodige fans hier en daar?
Jazeker, ik let erg op publiek bij shows. Zo veel soms, dat ik mezelf erop betrapte dat ik tijdens het rappen een spandoek aan het lezen was bij het Bevrijdings Festival in Zwolle. Ik kan vaak bekenden later vertellen waar ze stonden, ook in grotere zalen. Dat is een soort quiz voor mezelf.

Wat doe je liever: een uitgebreide show of een korte show met een lange toegift?
Uitgebreide show. Ik doe al veel korte shows, en gras is altijd groener....

Heb je (muzikale) voorbeelden, idolen?
Teveel om op te noemen, maar een willekeurige selectie zou zijn: Ray Charles, Stevie Wonder, Anouk, Dizzee Raskal (speelt ook op Lowlands), Jay Z, Outkast, Canibus, Neo en Manu, Colombiaanse Bloedgroep, Method Man, Opgezwolle, Typhoon, A.R.T, Timbaland, Wiley, Otis Redding, Joe Budden (alleen niet live), Sean Paul (ook minder live), Wu Tang, Outsidaz, Lauryn Hill (beste female MC op aarde), Jean Grae, Mos Def, Talib Kweli, Xzibit (live erg goed), Lil Wayne, Notorious B.I.G, Busta Rhymes, and so on, and so on....

Doe je verder nog aan een sport?
Nee, tenzij je optreden als sport wil zien vanwege de lichamelijke inspanning.

Is er nog iets wat je ons wilt vragen? (het antwoord publiceren we samen met het interview).
Niets waar ik nu op kan komen, maar ik zou zeggen: zorg dat je erbij bent :)  We hebben een kleine try out voor Lowlands in de Melkweg, 27 Juli 2007, om 23:00 uur: deRandamie Showcase. We zullen er zijn.


Blaxtar: www.blaxtar.com 

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta