Een Dozijn Vragen Aan: Marike Jager

Hoe gaat het met je?
Als een dolle!

Gefeliciteerd met het winnen van de Essent Award; hoé belangrijk is deze prijs voor je?
Dankje! Belangrijk….hmm, ik probeer prijzen niet belangrijk te maken, maar ik geniet er wel van. En spelen op Lowlands is natuurlijk nog veel leuker dan in de zandbak, want nu mag m’n gitaar mee ;o)

Je treedt ook op Lowlands op dit jaar, ben je zenuwachtig daarvoor?
Nog niet. Maar wat niet is, gaat zeer zeker nog komen. Ik ben daar heel goed in, zenuwachtig zijn. Ik ben er zelfs zo goed in dat niemand het doorheeft, daar begrijp ik helemaal niets van. Maar zonder gezonde zenuwen kan je me bij elkaar vegen op het podium.

Wat gebruik je als gangbaar vervoermiddel, hoe vervoer je je naar de optredens toe?
We hebben een hele gave bandbus, heel comfortabel. En onze lichtman heeft gezorgd voor sfeerverlichting op de achterbank (redlight). De bus kan alleen niet zo hard, want dan krijgt ie het te heet en moeten we even stoppen.

Moet je je ook (mentaal) voorbereiden voordat je optreedt?
Ik heb vlak voor het optreden een klein moment alleen nodig, al is het maar op het toilet. En even de zaal inkijken werkt ook goed. Tot slot zet ik dan nog even een hele grote grijns op voor de spiegel en dan ben ik klaar.

Waar zou je nog eens erg graag willen optreden?
Op een dak!

Wat wil je bereiken met je muziek, en hoe wil je dat bereiken?
Mooie liedjes maken, veel mensen bereiken en veel spelen in Nederland, maar ook België, Duitsland en Canada! En we proberen dat te bereiken door met fijne mensen te werken, stap voor stap doelen na te streven en met name door leuke dingen te blijven doen.

Herken je al de nodige fans hier en daar?
Yep, veel bekende gezichten die ik door het hele land terugzie en uiteraard omarm!

Wat doe je liever: een uitgebreide show of een korte show met een lange toegift?
Een uitgebreide show

Heb je (muzikale) voorbeelden, idolen?
Leslie Feist, Ron Sexsmith, The Beatles, Gomez, PJ Harvey, Ed Harcourt en vele anderen….

Doe je verder nog aan een sport?
Ik doe m’n best. Ben gek op snowboarden, hardlopen, racefietsen. Heb je onze nieuwe single al gehoord? Run Run! Dit naar aanleiding van een optreden op de Marikenloop (een gezellig hardloopevent voor vrouwen).

Is er nog iets wat je ons wilt vragen? (het antwoord publiceren we samen met het interview).
Komen jullie kijken? (18 augustus, 12h India-tent, of 19 augustus koptelefoonconcert om 15h). Je kunt op ons rekenen!


Marike Jager: www.marikejager.com

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta