Een Dozijn Vragen Aan: Jasper Meijer Van Blueprint

Hoe gaat het met je?
Goed, kan niet beter !

Hoe gaat het met de live-optredens?
We zijn druk bezig live optredens te regelen. Laatst speelden we nog in de finale van The Pulse Contest waar we 3e zijn geworden.

Is het moeilijk om eigen nummers te schrijven?
Het gaat ons tot nu toe best goed af, het ligt er maar net aan wat voor nummers we willen schrijven: gaan we een moeilijk nummer maken, of iets simpels. We zijn echt aan het leren en we schrijven steeds makkelijker eigenlijk. De nummers die we maken schrijven we ook niet op papier. Bij ons zit alles in het hoofd en dat is handig voor een live optreden. Op dit moment zijn bezig met ons 6e eigen nummer.

Wat is -als band- jullie grootste wens?
Om door te gaan met muziek maken en steeds bekender te worden. Verder alles wat bij het bekend zijn hoort, singles, festivals spelen, touren enz. We vinden muziek maken allen het mooiste wat er is. De meesten van ons zijn opgegroeid met muziek, het is er met de paplepel ingegoten bij wijze van spreken. Dus we gaan door met erg veel motivatie en ambitie. Ons brood kunnen verdienen met muziek maken is wel een grote wens hoor!

X-Box, PS3, of Wii?
Alle 3.

Wanneer kunnen we een heuse EP of cd van jullie verwachten?
We zijn bezig met een demo die we nu zelf opnemen bij onze drummer thuis. De vader onze drummer is (semi)professioneel geluidsman waardoor ook onze drummer er genoeg vanaf weet. Hij heeft zelf ook alle apparatuur, wat natuurlijk voor ons ideaal is. Ik denk nog een maand of anderhalf en dan is onze 1e demo af.

Wat zijn voor jullie de definities van Geloof, Hoop en Liefde?
Definitie van geloof… het enige wat ik kan zeggen is dat als je in jezelf gelooft je een heel eind komt. Hoop is belangrijk, ik krijg er motivatie van en dat helpt me. Liefde voor mijn familie is het belangrijkst voor mij, want wij hebben elkaar en dat is het belangrijkst.

Wat doe je naast het spelen in de band verder nog?
Ik ga naar school, ik studeer Facilitair Leidinggevende 2e jaar. Daarna wil ik graag naar het conservatorium. Daarnaast werk ik achter de bar in het weekend.

Word je hier en daar al herkend?
Ja, voorbeeld: wij stonden laatst in de TC Tubantia, het grootste dagblad van Twente en dat leverde al aardig wat reacties op wat betreft het herkennen van de band. Daar was ik erg blij mee, dat was weer extra motivatie.

Hoe belangrijk is optreden voor jullie?
Heel belangrijk, daar doen wij immers onze ervaring op, uit 1 optreden leer je al zo veel, bewust en onbewust. Ook de naamsbekendheid word weer groter en het is super mooi om te doen.

Wat speel je naast basgitaar nog meer?
Ik ben begonnen als drummer aangezien mijn vader ook drummer is en hij op hoog niveau speelt. Soms doe ik dat nog wel eens tijdens een repetitie maar verder niet meer. Toen ging ik basgitaar spelen wat ik dus nog steeds doe. Daarnaast kreeg mijn broertje een akoestische gitaar maar deed er niks mee dus ik heb mezelf ook een beetje gitaar aangeleerd. Ik heb nu ook een elektrische gitaar en speel er thuis veel op.

Wil je ons nog iets vragen? (het antwoord publiceren we samen met het interview)
Ik heb eigenlijk geen vragen, ik zou jullie wel erg willen bedanken namens de hele band voor deze promotie, we vinden het super dat jullie bandjes op weg willen helpen. Hartstikke bedankt!!
Eigenlijk heb ik nog wel een vraag: Gaan jullie zelf nog naar Lowlands ? Wij wel dus misschien tot dan!
Wij missen geen enkel jaar, dus je komt ons zeker nog tegen.


Blueprint: www.blueprint-music.nl

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta