Nintendo Wii: 2012 - 2017

Het is 2012 en tijd voor een nieuwe spelcomputer, voor het hele gezin. Nintendo heeft dan al enige tijd de Wii console voor een supervriendelijk prijsje in de winkel staan, en de nodige spellen op dvd-ROM's met een flinke back catalog. Keuze volop dus, voor jong en oud.

We besluiten vanwege die voordelige prijs om maar meteen flink uit te breiden met een tweede draadloze controller en een Wii Balance Board. Je kunt blijkbaar fit worden met de Wii volgens de vele reclames, dus waarom niet meteen trainen thuis?

Het blijkt een soepele multimediale spelconsole, met draadloze controllers, veel ingebouwde extra's en internetverbinding, al is het wat simpel. Wat speelden we zoal destijds? Hieronder een klein overzicht:

Wii Fit Plus & Balance Board

Laat het maar aan Nintendo over om met veel externe applicaties te komen. Begon het met de Power Glove en het pistool, en later de Super Scope, nu is het de beurt aan het Balance Board: een draadloze plank vol met sensoren, waarmee je gymnastiek kunt doen en spellen mee kunt bedienen.

Je kunt ondermeer je balans verbeteren, maar ook hardlopen, joggen, gymnastiek oefeningen, parcours lopen en nog veel meer.

Leuk en origineel, eenvoudig te bedienen. Werd je er fit van? Niet écht. Was het leuk? Enorm!

Flatout

Racen tegen de tijd, en tegen elkaar. Flatout had een geweldige spel omgeving waar je allerlei toernooien kon spelen, alleen of met en tegen anderen. De graphics waren verbluffend goed voor die tijd en het spel voelde realistisch aan, zeker als je de draadloze controller in het apart verkrijgbare Gaming Wheel stuur stopte. Topvermaak.

Just Dance

Meedansen met de bewegingen die op het beeld verschenen, terwijl er allerlei populaire muziek wordt afgespeeld. Wie het beste de pasjes nadeed, was winnaar. Leuk voor de rest van het gezin, die er heel lang plezier aan hebben beleefd.

MarioKart

Wederom een grote hit van Nintendo was MarioKart. Racen met de bekende karakters in diverse omgevingen, vol hindernissen en obstakels. Het voelde realistisch aan en het was zeker spannend. We hebben hier allemaal erg veel plezier aan beleefd.

Need For Speed Hot Pursuit

Weer een racespel, en wát voor één! Kies uit diverse wagens, verbouw ze, en rij tijdsritten, testritten, en toernooien. 

Wil je wat anders, speel dan tegen de computer die als politie probeert je te onderscheppen en te stoppen. Andersom kan ook, dan ben jij de politie. Dit deed me sterk denken aan het speelhal spel Tokyo Cop uit 2003 en dat vond ik geweldig.

Need For Speed Hot Pursuit is het spelen meer dan waard met mooie settings, grote details, geweldige voertuigen en lekker veel schade mogelijkheden.

Prince Of Persia The Forgotten Sands

Dit was zo'n spel wat we aan het einde van de Wii kochten voor thuis, als speciale aanbieding. Eenmaal geladen was het een verrassend goed spel, met veel spannende elementen en puzzel- en denkwerk.

Het deed mij denken aan de oude Tomb Raider spellen met Lara Croft, maar dan up to date graphics en geluid. Zoals gezegd een zeer aangename en positieve verrassing.

Resident Evil The Umbrella Chronicles

Natuurlijk mag Sony's succesverhaal ook niet op de Wii ontbreken als gelicenseerde game. In een tijd dat het zombie-genre hoogtij vierde in bioscoop en op tv, was ook dit spel populair voor de fans. 

Ik kocht het in de uitverkoop, maar het boeide mij lang niet zoveel als de speelfilmreeks.

Spongebob's Boten Bots Race

Zelden heb ik zó hard moeten lachen om een spel. Het was voor mij origineel, ontzettend grappig en verslavend leuk. Spongebob's Boten Race speelt zich af op de zeebodem van Bikini Bottom, waar je in verschillende spelmodi alleen of met of tegen elkaar moet racen in verschillende boten.

Soms in een parcours, soms in een afvalrace, soms vrij varen. En net als bij de vele racespellen, valt ook hier schade op aan je boot, waardoor je rokend en rammelend soms de finish haalt. Heel erg grappig, voor alle leeftijden. Nóg een keer!!

The Legend Of Zelda Twilight Princess

Dit was het spel waarbij de Wii werd gekaapt door een jongere generatie. Ik had het gekocht omdat ik vroeger ook Zelda speelde op de SNES. Maar al snel werd het binnenshuis ontdekt en kwam ik niet meer aan spelen toe; de Wii werd gekaapt en Zelda (Link) had ook de jongere generatie als trouw fan; en nog steeds.

Het spel was ook ontzettend relaxt om te spelen, al was het platformspel nu veranderd in een 3D omgeving; ook dit verhaal was interessant, spannend en leuk. Wat ons betreft een dikke

Wii Party

Spelen tegen de computer, tegen elkaar of juist mét elkaar. Wii Party had een arsenaal aan spelletjes die voor jong en oud snel te leren, maar moeilijk te winnen waren. Via een soort 3D ganzenbord kon je zelfs toernooien spelen. Onuitputtelijk leuk!

Wii Sports

Hoe kun je heel lang lekker  actief bezig zijn voor de televisie? Met Wii Sports. De draadloze controller veranderde in een waar stuk gereedschap om te kunnen spelen, en menig tv-scherm is gesneuveld omdat mensen hun controller in alle spanning lieten vliegen.

Boksen, bowlen, golf, tennis, en honkbal, je had voor ieder wat wils en je kon alleen of met anderen spelen en juist dat maakte het leuk, naast de aantal pins bepalen voor je bowlingbaan. Geweldig leuk!

Wii Sports Resort

Het bovenstaande succes werd verder uitgebreid met Wii Sports Resort. Ditmaal op en rondom een eiland waar je diverse toernooien en wedstrijden kon spelen, variërend van waterskiëen, surfen, volleyballen, degens kruizen, pijl en boog schieten, motocrossen en nog veel meer. En ook dit spel is en blijft erg leuk en avontuurlijk.

WWE All Stars

Ik groeide als kind op met de uitzendingen op Sky Channel en later Eurosport, die het Amerikaanse showworstelen uitzonden, en wat is er dan leuker om 30 jaar later een actueel spel aan te schaffen met de huidige supersterren en die van destijds inéén? 

Hulk Hogan, de Macho Man, Ultimate Warrior, maar ook The Rock, John Cena, Randy Orton, en nog heel veel anderen zijn van de partij voor je eigen wedstrijden in de arena. Ze hebben allemaal hun eigen krachten en zwaktes en hun signature moves zijn tot in detail aanwezig.

Samen met het realistische commentaar en het aanwezige publiek is dit spel een must voor de fans van WWE. Ook dit spel is tijdloos, speelt soepel en is erg leuk.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta