Microsoft XBox: 2006 - 2010

Ondanks dat de pc thuis al een dubbelfunctie heeft als spelcomputer (maar daarover later meer) kunnen we met flinke korting een gloednieuwe Microsoft XBox aanschaffen in 2006. De spelconsole bestaat dan al een aantal jaar, maar omdat er een nieuw model wordt verwacht, gaat deze eerste generatie console extra voordelig de winkels uit.

Het is de eerste spelconsole voor ons die internetverbinding biedt, een ingebouwde MP3-speler aan boord heeft en waarbij de joypad nu heeft plaatsgemaakt voor echte complete handhelds met bediening voor beide handen. Aan spellen is er een ware lawine aan dvd-roms verkrijgbaar met spellen voor iedereen en voor elk budget.

Een hele fijne en voordelige spelcomputer waar we jaren gebruik van hebben gemaakt met groot plezier. Wat speelden we zoal in huis? Een klein overzicht:

Burnout 3 Takedown

Hét meest gespeelde spel bij ons thuis op de XBox. Vrij racen, vluchten voor de politie, parcours, maar voor het zo hard mogelijk botsen om zoveel mogelijk schadepunten te veroorzaken was veruit favoriet.

De graphics waren verbluffend en indrukwekkend, het spelen realistisch, de force feedback in de controller versterkte de speelbeleving, en de soundtrack met muziek heb ik nog steeds als playlist opgeslagen. Perfect spel!

Halo (Combat Evolved)

Een nieuwe generatie first person shooter met een nieuw en uniek verhaal. Als ruimte marinier speel je continue diverse missies met verschillende gevaren, vijanden en mogelijkheden. Het spel werd dé standaard voor Microsoft, wat Super Mario heeft gedaan voor Nintendo.

Eindeloos veel uren speelplezier en altijd weer een verrassing wat je voorgeschoteld kreeg tijdens het spelen.

Halo 2

Omdat 'Halo' zo goed bevallen was, werd binnen het jaar deel 2 aangeschaft, wat het spel verder tilde naar een nog hoger niveau van avonturen en speelplezier.

De avonturen van Master Chief Petty Officer John-117 zijn nog lang niet over... Verbeterde spelbeleving en ongekend mooie graphics.

Max Payne

Een heuse film noir met veel horror elementen; dat is Max Payne in één zin uitgelegd. En hoewel niet het allermooiste spel om te zien, is de stijl van spelen wél uniek te noemen.

Het is een vertelling met scénes, een mysterieuze first person shooter, er zijn unieke speelbelevingen in het avontuur verweven en hoewel niet eenvoudig, onrolt het mysterie zich verder en dieper.

Destijds leuk omdat het uniek was qua stijl en verhaal met nieuwe spel elementen.

Harry Potter Quidditch World Cup

Tijdens de Harry Potter rage ontkwam je haast niet aan merchandise en spellen. Dit was er eentje, speciaal gericht op het jongere publiek. We konden het voor weinig kopen en omdat we fans hebben in huis, was het een spel wat redelijk vaak werd gespeeld.

Leuk voor de fans omdat je een fantasiespel nu écht kon spelen.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta