Spruitjes. Kinderen maak je er niet gelukkig mee. Veel volwassenen ook niet. Maar spruitjes zijn juist zo gezond en voedzaam. Hoe kun je er dan tóch voor zorgen dat mensen ze niet alleen opeten, maar ook nog eens heel graag? Met dit onderstaande recept maak je de allerlekkerste spruitjes voor op tafel. Het recept is per persoon en kun je naar eigen voorkeur aanpassen.
Ingrediënten:
- ca. 12 schoongemaakte spruiten
- 4 plakjes bacon fijngesneden
- roomboter
Bereiding:
- snij de schoongemaakte spruiten in 4 stukken
- snij de plakjes bacon in hele kleine snippers
- doe de roomboter in een gietijzeren pan op een hoog vuur
- doe de baconsnippers in de pan en roer deze snel door de boter op het hoge vuur
- voeg nu de gesneden spruiten toe en bak ze samen door op een hoog vuur gedurende 3 tot 5 minuten
- zodra de spruiten beginnen te bakken, gaan ze open staan, waardoor de roomboter goed ín de spruiten terechtkomt en de smaak van de gebakken bacon meeneemt tot in de kern
- laat de overtollige roomboter achter in de pan
- serveren met aardappelpuree of frites
Zó lekker kunnen spruiten zijn! Eenmaal geproefd wil je ze niet anders meer.