Dit recept is heerlijk in de zomertijd en kan zowel op een barbecue als in een gietijzeren grillpan worden bereid. Puur, verfrissend en energiek.
Ingrediënten:
- Tonijnmoot van ongeveer 250 gram.
- Zeezout
- Zwarte Peper
- Schijfjes citroen
Bereiding:
- verwarm de barbecue of grillpan voor tot maximale warmte; gebruik geen olie of vet.
- strooi het zeezout en de peper over beide kanten van de moot tonijn. Wrijf het goed in, ook als de moot bevroren is.
- plaats de moot tonijn nu op de barbecue of in de grillpan en draai deze om na ongeveer 2 minuten.
- herhaal dit proces van omdraaien een keer of 4, 5, tot de beide buitenzijdes van de tonijn een mooi egaal bruine kleur hebben gekregen.
- laat de tonijn nog 2 minuten na-garen van het vuur af.
- druppel royaal met een schijfje citroen het citroensap over één zijde van de tonijnmoot.
- snijd de tonijn in gelijkmatige strips en serveer met één of 2 schijfjes citroen erbij.
Je kunt deze tonijnsteak serveren met bijvoorbeeld frites en vers gesneden groentes als schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, paprika en ui.