Wat Was Virus?

We spreken van "was" vanuit óns standpunt als voormalig bezoekers. We gunnen iedereen zijn huidige plezier en zijn niet anti of tegen.

Uit de wikipedia:

Het Virus Festival was een cultureel festival in Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant. Van 1991 tot en met 1993 wordt het festival georganiseerd door vrijwilligers van studentencafé de AOR. In 1994 en 1995 is er geen Virus festival. Vanaf 1996 wordt het festival georganiseerd door Stichting Virus in het centrum van Eindhoven en in 1998 verhuist het festival naar de campus van de TU Eindhoven, waar dit 'Lowlands in het klein' een groei doormaakt, met eveneens elk jaar een ander logo.

Het festival kent een brede programmering, zoals muziek, theater, film, literatuur, beeldende kunst en dans. Het festival vond ieder jaar plaats op de eerste zondag van juni. In 2006 gaat het Virus festival niet door wegens een gebrek aan organisatie. Het festival wordt niet opgeheven, maar het bestuur spreekt van "een jaartje in quarantaine". Op 3 juni 2007 opent het festival wederom zijn deuren op het Eindhovense universiteitsterrein, maar dat is tot heden voor de laatste keer. 

Wél worden er nog lokaal enkele Viri georganiseerd: kleine huiskamerconcerten in studentenhuizen en café's. Stichting Virus, die het festival sinds 1996 organiseert, heft zichzelf in 2011 op.

Wát een verademend festival! Één dag beleef je 'Lowlands in het klein', qua opzet, uitstraling en programmering. Heerlijk breed en alternatief, en laag geprijsd dankzij subsidies. We komen met Virus in aanraking door Wammes in het Lowlandsforum en spreken daar af voor een pre-meeting. Naast de lage entreeprijs van slechts 10 euro, is er een eveneens laag geprijsd eetplein en wordt drank in plastic bekers met een uitgekiend statiegeldsysteem geschonken. Deze bekers zijn gemaakt van stevig polycarbonaat en hebben de opdruk van dat jaar. Mooie collector's items dus! 

De sfeer is eveneens relaxt te noemen op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Je slentert over het terrein naar podia die afwisselen van een platte trailer of een aula tot aan een professioneel hoofdpodium. Lekker zitten in het gras onder de bomen, vooraan feesten bij het podium, of slenteren over de markt, het kan allemaal. Dit eendaagse festival ging tot diep in de nacht door en het laadde je interne batterij weer helemaal op. We hebben slechts 5 of 6 edities meegemaakt en onze aanhang groeide ook jaarlijks, maar Virus was een uniek en schitterend festival.