Wat Was Parkpop?

We spreken van "was" vanuit óns standpunt als voormalig bezoekers. We gunnen iedereen zijn huidige plezier en zijn niet anti of tegen.

Uit de wikipedia:

Parkpop is een gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Zuiderpark in Den Haag op de laatste zondag van juni. Het ontstond uit een fusie van de festivals Maliepop en Noordzeepop. De eerste editie was in 1981 en trok 35.000 bezoekers. Uitgangspunten voor het nieuwe festival waren: grote groeikansen, gratis toegankelijkheid, promotie voor de stad Den Haag en een duidelijke naamgeving. 

Sinds 2014 organiseert Parkpop jaarlijks een muziekavond in het Zuiderpark aan de vooravond van Parkpop. Dit festival, oorspronkelijk Night at the Park geheten, is niet gratis, en biedt plaats aan 30.000 bezoekers. Al vanaf de tweede editie in 2015 raakte dit festival snel uitverkocht. Vanaf 2018 wordt dit festival Parkpop Saturday Night genoemd.

In 2017 vond in het Popdistrict van Den Haag op de Grote Markt en het Paard de eerste editie plaats van Parkpop Downtown. Hiermede was het Parkpop Weekend geboren, drie dagen pop en rock onder de noemer Parkpop Weekend.

Als het festivallen je in het bloed zit, en de groep rondom je blijft aangroeien, dan is ook een gratis festival als Parkpop in Den Haag een must. Ondanks de massale bezoekersaantallen is het een zeer relaxt festival met een afzonderlijke markt en stands met eten en drinken. Je ploft neer op het gras, of slentert wat rond, maakt eens een praatje,het kan allemaal. Vele grote namen zijn geweest uit binnen- en buitenland. Van een lokaal of regionaal feestje is allang geen sprake meer; Parkpop is een volwassen internationaal gratis festival.

Van 2003 tot en met 2010 zijn we elk jaar geweest met veel plezier; daarna viel de groep uit elkaar en is het bij ons een beetje een vergeten festival geworden; tót het moment dat we deze site opnieuw maakten.