The Answer - Rise

Gepubliceerd: maandag 27 april 2020

Artiest The Answer
Titel 'Rise'
Stijl hardrock, bluesrock
Medium cd
Label PIAS, 2006
Tracks 11
Speelduur 47 minuten
Live Gezien Lowlands 2007, Nirwana Tuinfeest 2011

Uit Noord-Ierland afkomstig viertal wat sinds 2000 muziek maakt en met dit debuutalbum uit 2006 zichzelf prominent op de muzikale wereldmap heeft geplaatst. 'Rise' bevat 11 tracks die er niet om liegen. hard- en bluesrock van de bovenste plank, die tijden van Deep Purple, Led Zeppelin of AC/DC doen herleven. Wil je wat moderner, dan kun je een vergelijk maken met bijvoorbeeld Wolfmother. Wat treffen we allemaal aan?

Om te beginnen 'Under The Sky', wat een knallende opener blijkt. Het levert de band ook een bescheiden hit op. Het energieke 'Never Too Late' dendert vervolgens voorbij en ook hier is de Wall Of Sound volledig benut. 'Come Follow Me' is een nummer met een hoopvolle boodschap, wat overigens wel vaker op dit album voorkomt. Het religieuze aspect komt overduidelijk naar voren in 'Be What You Want'. Er is niets mis met een goede dosis positiviteit, en een goed refrein.

Onvervalste bluesrock hoor je tijdens 'Memphis Water'. Tjonge! Wat is dit lekker zeg! Vervolgens gaan we weer voluit door met 'No Questions Asked'; er moet immers kei-hard gerockt worden. Een ander nummer vol hitpotentie is getiteld 'Into The Gutter'. Zet het gerust op repeat. De band is eveneens flink op stoom met het tijdloze 'Sometimes Your Love'. 'Leavin' Today' is de titel die niets aan de verbeelding te wensen overlaat en een lekker stukje americana qua tekst en geluid krijg je te horen in 'Preachin''. Hekkensluiter is 'Always', maar als je de bonusdisc uit 2007 hebt gekocht, kun je via een link op de Opendisc nog 3 extra nummers downloaden: 'I Won't Let You Down', 'Some Unity' en 'So Cold' in de live uitvoering.

Snoeiende gitaren, opzwepende ritmes en lang haar, een volle bak met lekkere herrie van de bovenste plank. The Answer is geen eendagsvlieg, maar een serieuze hardrockband met strakke nummers die laat merken dat rock nog lang niet dood is. In dat opzicht is de missie van de band ook geslaagd; zij profileren zich duidelijk in de internationale rockscene. De stem van Cormac Neeson is hard, ruig en heeft een geweldige dynamiek. Hier wil je alleen maar meer van zien en horen. Het geluid is tijdloos en energiek en dat wil je ook met hardrock. The Answer geeft het beste van zichzelf en dat kun je alleen maar respecteren.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen