Sade - Diamond Life

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020

Artiest Sade
Titel 'Diamond Life'
Stijl jazz
Medium cd
Label Epic, 1984
Tracks 9
Speelduur 44 minuten

Het debuutalbum van Helen Folesade Adu ofwel Sade, getiteld 'Diamond Life', wordt in 1984 uitgebracht met negen songs. De stijl op het album kenmerkt zich door voornamelijk contemporary jazz, met lichte pop invloeden, wat resulteert in een aantal bekende hits.

Opener 'Smooth Operator' vertaalt zich tekstueel ook naar de albumtitel, en kenmerkt zich door een heerlijke zachte jazz, aangevuld met de heldere stem van Sade, die hier en daar op zijn tijd wat ruwer wordt ingezet, wat het nummer ten goede komt. De tweede hit op het album is de hit waarmee de band bekend werd destijds: 'Your Love Is King'. Het relaxte tempo, de zachte klanken van de instrumenten, met haar stem duidelijk op de voorgrond, het is en blijft uitzonderlijk goed. Ook de derde track is welbekend. Met 'Hang On To Your Love' scoort Sade wederom een grote hit, waarbij het tempo is opgeschroefd richting de popmuziek op een speelse wijze. En dat geldt ook voor de overige nummers.

Hekkensluiter op het album is een eigentijdse versie van het in 1973 origineel door Timmy Thomas uitgebrachte 'Why Can't We Live Together'; ook dit wordt eveneens een hit voor Sade. Als bijna de helft van je debuutalbum hits oplevert, dan mag je zeker spreken van een groot commercieel succes. Tel daarbij op dat het jazz en soul is ,iets wat überhaupt moeilijk is om een pophit mee te scoren, en ziedaar het grote talent wat Sade met zich meebrengt. Een mooi vocaal bereik, uitstekend uitgewerkte nummers, schitterend opgenomen instrumentatie, alles draagt ertoe bij dat 'Diamond Life' een dijk van een album is. 8/10

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen