Goede Voornemens

Goede Voornemens. De één wordt enthousiast, de ander geeft er totaal niet om. Ikzelf vind goede voornemens behoren tot de goede manieren; jezelf doelen stellen voor een nieuw jaar is tenslotte nooit verkeerd. Of je ze nu wel of niet haalt is niet belangrijk; je groeit er van als mens, en dát maakt het belangrijk.

Terwijl de wereld eind 2021 in haast onwerkelijke realiteit oud en nieuw gaat vieren - oorlogsdreiging in Oekraïne, hongersnood in Afghanistan, de hoogste temperaturen ooit gemeten in Alaska, Covid-19 met de omicron variant, de lockdown, en ga zo maar even verder - zijn Goede Voornemens juist extra belangrijk, vind ik.

Wat de toekomst ook gaat brengen, een dosis goed humeur is een perfect wapen tegen alle dagelijkse ellende die je op je pad vind. Een goed humeur is goed voor jezelf en werkt aanstekelijk op je omgeving. Mijn eerste goede voornemen is dus een goed humeur verspreiden.

Ten tweede holt onze fysieke en mentale gezondheid achteruit door de lockdown en door Covid-19. Een aanpassing van je dieet of maaltijd kan bijdragen aan een beter gestel. Lekker eten doet wonderen voor je lichaam en geest. Overschakelen naar een volledig vegetarisch dieet is daarom op zijn plaats in deze tijd. De vegetarische alternatieven zijn nog nooit zo groot en veelzijdig geweest en bovendien ook betaalbaarder dan een stukje vlees tegenwoordig. Mijn tweede goede voornemen is daarom de overstap naar vegetarisch eten.

Een ander soort dieet waar ik mezelf op zet is het plastic dieet. Ik ga proberen om zoveel mogelijk plastic producten en verpakkingen te mijden en ga op zoek naar alternatieven. Speelgoed, schoonmaakdoekjes, groente en fruit: het zijn slechts enkele voorbeelden die zonder plastic aangeschaft kunnen worden. De wereldwijde hoeveelheid plastic is obsceen te noemen en daar moeten we vanaf voor een beter milieu; nú en later. Mijn derde goede voornemen is daarom het plastic dieet.

Als laatste is de mentale gezondheid aan de beurt. De economie ligt onderuit, werk wordt schaarser en de goederenstromen van producten en voedsel liggen ook gevoelig. Tel daarbij op de lockdown en alle overige narigheid die wij meemaken, en dan is een gezonde geest het kostbaarste wat je kunt bezitten naast je lichamelijke gezondheid. Een mooie methode uit het boeddhisme is mindfulness: via meditatie en zelfbewustzijn je geest scherp en gezond houden. Het vergt inzicht en training, maar het werkt écht. Mijn laatste goede voornemen wordt dus het beoefenen van mindfulness in het dagelijks leven.

Stel jezelf ook doelen voor het komend jaar; het geeft afleiding, je werkt aan het verbeteren van jezelf en als je ze behaalt, zijn de beloningen ook groot. Ga ervoor, ik doe het ook.

Vanuit hier wensen wij jou en de jouwen een hele veilige en gezellige jaarwisseling toe en een goed en gezond 2022! Be happy, stay safe.

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta